Olej rzepakowy 1000ml tłoczony na zimno świeży 1l, Olej rzepakowy, Złotatłocznia
Opis
Olej rzepakowy 1000 ml
NATURALNY, ZIMNOTŁOCZONY OLEJ
Oleum Rapae
PRODUKT NAJWYŻSZEJ JAKOŚCI W BARDZO DOBREJ CENIE
Olej produkowany z surowych, świeżych nasion rzepaku.
Olej rzepakowy jest pełen NNKT (nienasyconych kwasów tłuszczowych).
Nasiona rzepaku jak i pochodzące z nich oleje są często wykorzystywane nie tylko w kuchni ale także w medycynie naturalnej i gabinetach kosmetycznych. Polecamy do bezpośredniego spożycia.
Otrzymujesz świeży produkt - wytłoczony kilka-kilkanaście dni przed zakupem.
Olej z wyselekcjonowanych, SUROWYCH nasion rzepaku.
Zimnotłoczony olej posiada wysokie stężenie zdrowych nienasyconych kwasów tłuszczowych. Olej rzepakowy pozytywnie oddziaływuje na wiele obszarów organizmu ludzkiego. Jest doskonałym źródłem minerałów i witamin z grupy A. K i E - naturalnych przeciwutleniaczy
Kilka informacji na temat naszego oleju:
- Tłoczony na zimno - w temperaturze nie wyższej od 40 stopni
- 100% naturalny
- Nierafinowany
- Niefiltrowany
- Nierozcieńczany - jest to 100% oleju z nasion rzepaku
- Nieprzetworzony
- Delikatny smak i aromat
- Zawsze świeży
Nasz olej należy przechowywać w lodówce. Termin przydatności do spożycia to 6 miesięcy. W tym czasie olej zachowuje pełnię swoich właściwości prozdrowotnych. Na każdej butelce znajdziesz datę przydatności do spożycia.
UWAŻAJ NA OLEJE NISKIEJ JAKOŚCI!
NA CO UWAŻAĆ PRZY ZAKUPIE?
- Olej powinien być koloru słomkowo- żółtego
- Powinien mieć delikatny smak, lekko ziołowy
- Wyraźnie wyczuwalny czysty i przyjemny aromat
- Oleje tłoczone "na gorąco" mają bardziej gorzki smak i ciemniejszą barwę
Tłoczenie oleju w 100°C lub z nasion prażonych powoduje redukcję drogocennych nienasyconych kwasów tłuszczowych.
Oleje tłoczone są z dbałością o każdy najdrobniejszy szczegół
- Do tłoczenia używane są prasy ślimakowe, wolnoobrotowe
- Prasy wykonane ze stali nierdzewnej
- Niska przepustowość oraz powolny proces tłoczenia "daje nam czas" i pozwala pozyskiwać olej najwyższej jakości.
Cały proces jest przyjazny dla środowiska i zupełnie naturalny. Olej przechodzi najkrótszy możliwy sposób produkcji - bezpośrednie tłoczenie i nalewanie do butelek.
DLACZEGO NASZE OLEJE NIE SĄ FILTROWANE?
- Stosowanie filtrujących pras hydraulicznych powoduje "przegrzewanie się" oleju. Na skutek działającego ciśnienia olej osiąga często temperatury 60 - 70°C.
- Napowietrzanie następujące podczas filtrowania sprzyja redukcji kwasów tłuszczowych.
- Oleje ulegają naturalnej sedymentacji (opadaniu zawiesiny). Dlatego jeżeli po pewnym czasie zauważysz osad na dnie butelki to wiedz, że jest to zupełnie naturalne
WSZYSTKIE OLEJE ROZLEWAMY DO BUTELEK Z CIEMNEGO, GRUBEGO SZKŁA
Tylko taki sposób pakowania gwarantuje ochronę przed światłem i zachowanie wszystkich właściwości oleju.
Zastosowanie kwadratowych butelek zamiast okrągłych nadaje dodatkowe walory estetyczne i podkreśla wysoką jakość produktu.
Butelki w przeciwieństwie do tanich plastikowych opakowań nie szkodzą środowisku.
KAŻDA BUTELKA POSIADA "KOREK NIEKAPEK".
Wszystkie nasze oleje posiadają butelki z szyjką zakończoną korkiem niekapkiem. Codzienne użytkowanie oleju staje się jeszcze prostsze.
Każda z nich jest dodatkowo "plombowana" specjalna błoną termokurczliwą. Daje to pewność szczelnego zamknięcia i świeżości produktu.
KAŻDA BUTELKA PRZED WYSYŁKĄ PAKOWANA JEST W SPECJALNE STYROPIANOWE LUB TEKTUROWE OPAKOWANIE TERMICZNE
Kupując u nas masz pewność, że olej dotrze we właściwym stanie.
INFORMACJE O PRODUKCIE
Sposób spożycia:
Bezpośrednie spożycie: 1-2 łyżki stołowe dziennie.
Dodatek do sałatek, sosów i różnych dań.
Skład:
100% naturalny niefiltrowany olej z nasion rzepaku.
Termin przydatności do spożycia:
6 miesięcy
Występowanie alergenów:
Nie zawiera substancji słodzących, glutenu, konserwantów, laktozy, orzechów soi, produktów mlecznych.
Przechowywanie:
Przechowywać w ciemnym i chłodnym miejscu. Po otwarciu przechowywać w lodówce.
Dlaczego my?
- Oleje tłoczymy codziennie, w niewielkich ilościach, dlatego dostajesz możliwie najświeższy produkt
- Oleje tłoczymy "na zimno" w temperaturze do 40°C
- Oleje nie są poddawane żadnej obróbce chemicznej, nienaturalnym procesom filtracji czy rafinacji
- Wiele surowców pochodzi z własnych upraw